Üdvözlünk!

Ezen a honlapon a személyreszabott életvitelt oktató biodinamikus jógaterápia rendszeréről olvashatsz és a Biodinamikus Jógaiskola tanfolyamairól értesülhetsz.

Alaptanfolyam 2016 Szeptember 00.-én Budapesten. Tanfolyamainkról bővebben itt.

 biodinamikus jógaterápia rendszerének három alappillére a ¹személyreszabott testgyakorlás, az ²alkatunknak megfelelő  táplálkozás és ³testtudatunk fejlesztése.

¹„Az ászana szilárd, erőteljes, ugyanakkor kényelmes legyen.” – Patandzsáli
Ászanasorozatainkat biodinamikus szemléletben  állítottuk össze, vagyis aktuális fejlettségi fokunknak és testi-lelki alkatunknak megfelelően személyreszabhatóak.
Ez megóvja a gyakorlókat a sérülések vagy fájdalmak kialakulásától és biztonságosan segíti fejlődésüket.
A tradícionális jógaiskolákban (Sivananda, Satyananda, Himalájai, Iyengar, Asthanga),  egyéb mozgásformákban és gyógyitó terápiákban (Gyógytorna, Pilates,  Manuálterápia, Lágyrészterápia, Stretching, Anatomy Trains) szerzett tapasztalataink alapján összeállított alap-, illetve a mozgásszervi egységekre specializált modulok továbbképzési lehetőséget kínálnak jógagyakorlók, jógatanárok és a jógát gyógyító, rehabilitációs célzattal alkalmazó terapeuták számára. 
 
²„Táplálékod legyen a gyógyítód.” – Hippokratész
A rendszeres mozgás mellett az egészség másik alapja a tesi-lelki típusunkkal és az aktuális évszakokkal harmonizáló  táplálkozás megválasztása. Életminőségünk emelését szolgálja továbbá az ételek alapanyainak a pillanatnyi egészségi állapotunknak megfelelő módon való elkészítése is. Tanfolyamainkon az ajurvédikus és a nyugati táplálozástudományban is jártas táplálkozásszakértőnk felvilágosítást és segítséget nyújt a testi-lelki típusunknak megfelelő étrend és életvitel megválasztásához. Ezáltal nemcsak az emésztéssel kapcsolatos problémáink kerülhetőek el, de a megfelelő táplálékok magunkhoz vételével fejlődésünket is hatékonyan támogathatjuk.  
 
³„Ismerd meg önmagad!” – A delphoi jósda felirata
Ahhoz, hogy testgyakorlatokkal hatékonyan át tudjuk formálni a szöveteinkben uralkodó asszimetrikus mintákat, először fel kell ismernünk és együttműködésre kell bírnunk azokat. Testtudatunk emeléséhez, a gyakorlás során történt változások testünkbe való maradandó integrálásához, a test-lélek-psziché kapcsolatának megértéséhez valamint tudatos jelenlétünk megteremtéséhez és fenntartásához szükséges gyakorlatainkat a craniosacralis biodinamika gyógyító tudományában szerzett tapasztalatok segítségével állítottuk össze.
Páros gyakorlatok segítségével tapaszalatokat szerzünk a relaxáció során testünkben zajló öngyógyító és önszabályozó folyamatokról. Megtanuljuk továbbá, hogy “különleges figyelmünk” fejlesztésével és néhány gyakorlati fogással miként támogathatjuk azokat saját, illetve mások öngyógyulásának támogatására. Filozófiánkról bővebben itt.
Szabadon választható reggeli meditációval és bhajan-okkal (közös meditatív mantraéneklés) segítünk egymásnak valódi énünk kibontakoztatásában. A mantráktól bővebben itt.
Mottónk: Ahhoz nyújtunk segítséget, hogy Te magad érezz rá, hogy mi a legjobb Neked.
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s